Få ett snyggt leende med tandimplantat

Ett fint leende är det många som vill ha. Tyvärr är det inte alla som föds med ett Hollywoodleende. Känner du dig missnöjd med ditt leende går det att åtgärda. Idag finns det lösningar som gör att du kan få ditt drömleende.

En vanlig metod är att skaffa tandimplantat som är en populär lösning. Många kändisar använder sig av denna metod. Det är en kostsam men effektiv lösning för de som vill få sitt drömleende. Innan du väljer att skaffa tandimplantat kan det vara bra att läsa på hur det går till. Första steget är också att boka en konsultation med en specialist.

Tandimplantat – En investering

Vid en konsultation görs det mätningar och kontroller för att se så att din munhälsa är tillräckligt bra. Du får även ett kostnadsförslag innan behandlingen börjar. Det gör att du kan ta ställning till om du vill göra tandimplantat eller inte. Just tandimplantat är en investering då de ofta håller livet ut. Det beror dock på hur bra du sköter din munhygien efter ingreppet. För att upprätthålla en bra munhygien rekommenderas det att du går till tandläkarn med jämna mellanrum. Detta för att hålla koll på karies och andra sjukdomar som kan inträffa i munnen.

Hur det går till att fixa tandimplantat

Innan du gör tandimplantat är det viktigt att kontrollera om du kan göra det. För att få göra tandimplantat behöver du ha en bra munhälsa och ett hälsosamt tandkött. Detta är för att denna metod innebär att skruvar kommer behöva opereras in i käkbenet. Själva tandimplantatet består av två delar: en titanskruv och sedan själva implantatet. Titanskruven fungerar som en konstgjord tandrot och opereras in i käkbenet. När detta är gjort är det sedan dags att fästa tandimplantaten på de konstgjorda tandrötterna.

Eftervård – när du har gjort tandimplantat

Efter att du har gjort dina tandimplantat är det viktigt att vara noggrann med att borsta tänderna. Det är även viktigt att du gör rent mellan dina tänder med hjälp av exempelvis tandtråd. Skulle du slarva kan det leda till sjukdomar. I absolut värsta fall kan tandimplantat lossna om du skulle få en infektion i tandköttet. Detta kan också ske med dina vanliga tänder om du inte borstar tänderna regelbundet. Det är därför viktigt att vara noggrann med rengöringen av både dina naturliga tänder och tandimplantat. Du kan till exempel använda munskölj utöver tandtråd. Det är även viktigt att borsta både morgon och kväll för bästa resultat.