Skapa inredning med stålrör

Om du gillar en industriell och robust inredning kan du använda dig av stålrör för att skapa dina egna unika inredningsdetaljer. Det enda du behöver är rördelar eller stålrör och några verktyg. Därefter kan du tillverka dina egna inredningsdetaljer. Om du inte redan vet vad du ska skapa för inredning med hjälp av rör får du i denna artikel tips på olika inredningsdetaljer du kan tillverka på egen hand.

Skapa din egen ljusstake

Vill du ha en eller flera ljusstakar som sticker ut ur mängden ska du skapa dina egna med hjälp av stålrör i valfritt utförande, böjar, korsrör, skarvkoppling och andra delar som behövs för att skapa din egen ljusstake. Det enda du behöver tänka på är att röret ska vara tillräckligt stort för att du ska kunna få plats med ett stearinljus i det. Därefter har du fria händer att tillverka din egen ljusstake.

Förutom att du behöver ha de olika delarna och röret behöver du också ha en skiftnyckel, någon typ av röravskärare och sandpapper för att jämna ut kanterna för en slutgiltig finish. Sedan behöver du också ha ett bra lim som du fäster de olika rördelarna med.

För att sätta ihop ljusstaken behöver du mäta och skära ut delarna. Därefter kan du prova att sätta ihop ljusstaken en gång så du blir nöjd med utseendet. När du är nöjd med ljusstaken kan du använda sandpappret för att jämna ut de vassa kanterna. Därefter använder du limmet för att få ihop ljusstaken.

Skapa din egen klädställning

En garderob kan vara praktisk att förvara sina klädesplagg i. Om du har några plagg du tycker extra mycket om och vill visa upp dem och därmed låta dem bli en del av din inredning kan det vara en bra idé att skapa din egen klädställning med hjälp av stålrör.

Till att börja med behöver du tänka ut vilken typ av klädställning du vill tillverka. Det finns till exempel klassiska hängare som du fäster på väggen samt de som står på golvet och liknar de klädställningar som finns i klädbutiker.

När du vet vilken typ av klädställning du vill tillverka behöver du mäta, till exempel hur hög och bred den ska vara. Därefter behöver du skaffa stålrör i rätt längd, väggfäste, böj, fötter, skarv, plugg och andra beståndsdelar som är viktiga för att du ska kunna bygga en stabil klädställning. För att få de rätta dimensionerna kan du beskära röret. Använd en skärare, skiftnyckel och lim för att få ihop klädställningen så som du vill ha den.